dinsdag 30 april 2013

Rond de bench



Iedereen slaapt, behalve Tara


De pups slapen nog steeds het grootste deel van de dag. Gelukkig maar, want als ze wakker zijn zijn ze ontzettend actief. Dat was anders niet vol te houden. Ze zoeken elkaar steeds op als ze gaan slapen. Vaak in groepjes van twee of drie, maar in deze video op een hoopje. Door het spelen schuift de deken op naar de rand, nou dan gaan we daar maar slapen ook. Tara is als enig nog even wakker en kijkt nog even lief in de camera, foto-geniek als ze is.

Drinken bij moeder

Hoewel de pups nu een aantal keren per dag vast voedsel krijgen (en dat gaat heel snel op), drinken ze natuurlijk ook nog steeds bij moeder Eyes. Eyes heeft daar nu niet altijd zin meer in, en loopt weg als het haar niet uitkomt. De pups proberen het elke keer opnieuw, dus soms loopt ze weg met pup en al. Als het haar schikt is het een prachtig plaatje en blijft ze geduldig liggen tot de pups uitgedronken zijn. Dat is niet niks, want de nageltjes zijn best scherp en de pups hebben allemaal al tandjes.  Hier een kleine video van het drinken. Zoals je ziet moeten de pups er hard voor werken, de pootjes staan niet stil.

zondag 28 april 2013

Wij zoeken nog een baasje (en zijn ook superschattig!)

Deze drie black tri pups hebben nog geen nieuw baasje gevonden. Ik snap het niet want ook deze drie zijn prachtig om te zien. Hieronder nog een paar foto's van de teefjes Donna en Nora en het reutje Arrow. Op de onderstaande foto van links naar rechts Arrow (met een witte pijl op de rug), Donna en Nora. Nora heeft een wat bredere kop en meer bruin in het kopje. Donna is wat fijner van bouw en heeft maar iets bruine wenkbrauwtjes  en bruin bij de achterpootjes. Arrow zit daar wat tussenin qua tekening en bouw.  Alledrie hebben ze nu donkergrijze ogen met ietsjes blauw erin. Of dat zo blijft weten we niet. 











Teefje Donna



Hier lijken de oogjes weer wat blauwer

Donna



Nora met haar broertjes en zusjes





 Arrow:




 Donna




zaterdag 27 april 2013

Ze lopen, spelen, grommen, blaffen (nou ja blaffen) en piepen

De pups zijn nu tussendoor ook een kwartiertje wakker en dan zijn ze heel actief. Ze lopen allemaal goed nu en gaan ook af en toe met elkaar spelen. Echt leuk om te zien, want heel stevig zijn die pootjes nog niet. Ze maken er ook dreigende geluiden bij en piepen als ze het spannend vinden. We hebben ook hier bewegende beelden van,  opgeknipt in voor blogger 
behapbare stukjes.
Gezellig met zijn allen 



Sanka en Tara: 


Donna op zoek naar water:

Sanka is even de weg kwijt:


Help! Mijn pups zijn los



Gisteren was een spannende dag. De pups gingen uit zichzelf de omgeving verkennen. Dat ging onder luid gepiep en nog wel wat voorzichtig, maar het was ontzettend leuk om te zien. Behalve voor Eyes, die werd er wel wat onrustig van. De pups liepen dwars door haar kamer en ze wist niet wie ze het eerste moest helpen. Ik zat gelukkig klaar met de camera, dus we hebben het op beeld. Blogger kan maar kleine filmpjes tegelijk aan, dus ik heb ze wat op moeten knippen. Het lijkt dus meer dan dat het is.

Ook komen de tandjes nu duidelijk door en is het dus tijd voor vast eten. Nou dat was een enorm succes. We hadden een fantastisch prakje gemaakt van geweekte puppy-brokjes, puppy vleesprutje en rijst. Binnen een paar minuten waren beide bakjes leeg en konden er alleen nog wat restjes van de grond geplukt worden. Ik was even de camera halen en toen ik terug kwam zag ik dit....







Ook water is een nieuw fenomeen, daar moeten ze nog even aan wennen.

We hebben er een filmpje van gemaakt. 




woensdag 24 april 2013

Er wordt nog veel geslapen



Jerry wil er ook uit
Vandaag een rustige dag met prachtig weer. Ik heb ze ook even geprobeerd buiten op een dekentje te leggen, maar dat vonden ze echt eng. Veeeeel te groot. Dus toch maar weer terug in de bench binnen. Weer veel geslapen, maar zoals je al ziet gaan ze steeds meer op avontuur. Er zijn meerdere pups uit de bench komen kruipen. Soms komen ze ook zelf weer terug, soms niet en dan horen we dat vanzelf. Ook probeerde Nora met Eyes mee te eten uit de bak, maar dat werd door moeder niet gewaardeerd en we waren getuige van de eerste ouderlijke correctie. 


Nora en Donna weer terug in de bench, daar is het toch veiliger
Nora



Donna zit er vaak parmantig bij

En er wordt vooral veel geslapen.........












Jerry, rode oogjes
(flits) met een blauw randje



dinsdag 23 april 2013

Zomaar een dag

Vandaag geen nieuwe spannende dingen, gewoon doorgaan met eten, drinken en slapen en tussendoor een beetje spelen. De pups beginnen wat rond te lopen en laten zich nu soms uit de bak vallen als moeder uit de bak stapt (de rand is niet hoog, dus dat kan geen kwaad). Ze gaan alleen heel erg piepen, als ze niet meer weten hoe ze terug moeten komen. Dat leren ze nog wel.



Eyes laat het over zich heen komen, ook al maken de pups er soms een enorme drukte van tijdens het drinken.


Tara en Maddy aan het overwegen of en hoe ze over de rand kunnen komen

Maddy is er nog niet uit

Sanka

Dusty
Dusty

zondag 21 april 2013

Kennismaking

We hebben dit weekend weer enorm genoten van onze pups. En wij niet alleen, er zijn ook nieuwe baasjes komen kijken en direct gevallen voor de pup van hun keuze. Het blue merle teefje Greyes gaat vanaf nu Tara heten en heeft een fijn baasje en vrouwtje gevonden in de buurt van Arnhem. Zij zal daar niet alleen zijn, want ze hebben al een hond en wonen in een mooie omgeving om te wandelen en zwemmen. 

Blue merle teefje Bella wordt het nieuwe huisdier van een dierenliefhebbende jongedame die zelf voor de pup gaat zorgen (met hulp van de rest van haar familie natuurlijk).  Ook Bella krijgt een nieuwe naam en gaat Dusty heten. Ze voelde zich direct op haar gemak bij haar nieuwe baasje. Ook zij zal daar niet alleen zijn, want er is daar ook lief speelkameraadje. Ze komt dicht bij het strand te wonen en mag ook mee met de paarden rijden (als ze wat ouder is natuurlijk). 

Het nieuwe baasje van Jerry junior woont nog wat verder weg en die hebben via Skype kennisgemaakt met elkaar. Je kan dan alleen niet aaien natuurlijk. Jerry mag mee naar de hockey en zal veel aandacht krijgen van de hele familie. 

Wij zijn erg blij dat de pups zo goed terecht komen, nu nog 6 weken genieten voor ons en voor jullie nog 6 weken wachten.....

Met al die kennismakingen en natuurlijk de buurjongens en onze eigen familie die ook geen genoeg kunnen krijgen van de pups even wat minder foto's. Daar gaan we volgende week uiteraard gewoon weer mee verder. Ik begrijp dat de filmpjes ook erg worden gewaardeerd. Ik verwacht dat er komende week steeds meer actie gaat komen, ze zijn nu tussendoor ook wel even wakker en proberen dan van alles uit, dus we proberen ze ook op film nog voor jullie vast te leggen. 

zaterdag 20 april 2013

Alle pups als filmster

Onze puppies zijn  nu 2 weken oud. En groeien als kool. Ze zijn ontwormd en hun oogjes zijn open. Makkelijker ook als je elkaar zoekt om eens even lekker te stoeien! Koddig gezicht natuurlijk...........

Arrow:

Bella/Dusty:

Donna:

Tara (hier nog Greyes genoemd in de film):


Jerry junior:



Maddy:



Nora:


Sanka:


vrijdag 19 april 2013

Met de ogen open wordt de wereld een stuk leuker

Nu de pups de oogjes allemaal helemaal open hebben gaan ze ook echt de wereld en elkaar ontdekken. Nu moet ik zeggen dat hun wereld nog beperkt is tot een kist van nog geen 2m2, maar de broertjes en zusjes zijn echt leuk. De pootjes zijn nog niet sterk genoeg om flinke stappen te maken, maar een klein stukje gaat al best goed. Het cavia-gehalte neemt nu echt heel erg af. Ze zitten al rechtop soms als echte hondjes. Donna is ontzettend nieuwsgierig en komt al naar me toe als ik bij de kist ga zitten. 

Verder zijn de pups vandaag voor de eerste keer ontwormd. Met een spuitje krijgen ze roze vloeistof in de bek toegediend. Omdat ze alleen maar moedermelk gewend zijn vonden de meeste pups dat wel echt wennen. Gelukkig hoeft het pas over twee weken weer. 

Donna


Sanka heeft haar ogen echt open nu.


Maddy is een alert hondje
Het gaat nog niet altijd goed met het lopen en dan rol je om

Jerry junior en Nora








donderdag 18 april 2013

Nieuwe baasjes?!

Goed nieuws, want voor Jerry junior (red tri reutje) hebben we een nieuw baasje gevonden! Volgens ons een fijne plek, waar hij veel mee uit mag. 

Ook naar Tara en Dusty (de blue merle teefjes) komen dit weekend Aussie-liefhebbers kijken. We hopen dat het klikt, maar hebben er een goed gevoel over. Hoe kan je nou niet direct weg zijn van die puppies :-) ?

Jerry junior en Tara zij aan zij in in diepe rust



Tara en zusje Donna houden elkaar lekker warm

Oogjes open

Een voor een doen ze nu de oogjes open. Vanavond konden wel alleen met flits fotograferen, het was al te donker. Bij Dusty en Tara lukte dat wel. Jerry junior deed consequent zijn ogen dicht als er geflitst werd. Dat snap ik ook wel, want hij kan nog niet zo lang kijken en is nog niet veel gewend. Het is nog niet goed te zien wat de kleur is, met flitser lijkt het blauw bij allebei de Merle teefjes, maar ik heb begrepen dat de kleur van de oogjes nog kan veranderen. Eyes zelf heeft bruine ogen en Jerry senior ook, dus we moeten gewoon nog even afwachten.
Dusty heeft nu ook de oogjes open. Of ze echt blauw zijn of dat dit van de flitser komt weet ik niet zeker.


Jerry wil niet met open ogen op de foto met flits. Morgen bij daglicht nog een keer proberen.





Tara liet zich wel fotograferen met ogen open, maar vond het vooral slaapverwekkend :-)